2010-02-23 23:52:51• hírek • Szatmar.ro

Szünetig kikapcsolták a Barcelonát

Stuttgartban az első, Pireuszban a második félidő volt jobb, elégedett vendégek.

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek harmadik játéknapján mutatkozhatott be a címvédő Barcelona, amely igen komoly ellenállásba ütközött Stuttgartban. A másik meccsen a Bordeaux némi szerencsével, egy pragmatikus játékot bemutatva nyerni tudott az Olympiaosz otthonában.

Előzőleg sokan úgy gondolták, a Stuttgart nincs egy kategóriában a Barcelonával és hogy a svábok csak megdolgoztatni tudják majd a katalánokat, de igazán megizzasztani nem. Nos, ez hatalmas tévedésnek bizonyult. A hazaiak ugyanis rendkívül szervezetten, lelkesen és lendületesen játszottak az első félidőben, gyorsan letámadták a Barcelona labdás emberét, Messit pedig rendre ketten-hárman vették körül. Ennek következtében a katalánok nem tudták játszatni sok passzos játékukat, így a hazaiak védelmére nem tudtak nyomást gyakorolni. Amikor pedig a Stuttgart labdát szerzett, villámgyorsan támadásban indultak, jóval több veszély volt a játékukba. Így hát nem volt igazán meglepetés, hogy a meccs első komoly helyzetéből Cacau gólt szerzett Gebhard beadása után.

Az viszont már meglepőbb volt, hogy a gól után is a németek voltak veszélyesebbek, Cacau és Pogrebnyak elől Valdez kétszer is nagyot mentett. A túloldalon mindössze egy Messi lövést jegyezhettünk fel, igaz, akkor a kapufa segítségére is szüksége volt Lehmannak.


Messit levették a pályáról fotó: www.vfb.de/de/
Messit levették a pályáról fotó: www.vfb.de/de/


A szünetben az volt a kérdés, bírja e szusszal és koncentrációval a Stuttgart, ám erre nem kaptunk választ. Illetve kaptunk, mivel az 52. percben Ibrahimovic két lövésből egyenlíteni tudott (az elsőt Lehmann bravúrral védte, a kipattanót a svéd már bevágta), ettől pedig teljesen megváltozott a meccs képe. A Stuttgart kissé összetört, a Barcelona magabiztosabb lett és elkezdte játszani a barcelonás játékát: szinte eldugta a labdát. Mivel ők nem akartak kockáztatni, a Stuttgart pedig ritkán jutott labdához, így kevésbé jó második félidőt láthattunk, amikor is csak egy Messi (akit mellesleg Molinaro, Hleb és a mindenütt jelen lévő Khedira remekül kikapcsolt a játékból), majd Marica helyzetet láthattunk.

Kétségtelen, hogy a játéktudásbeli különbség és az idegenben szerzett gól miatt a Barcelona a továbbjutás esélyese, ám az is biztos, hogy a Stuttgart nem adja majd olcsón a bőrét és komoly nehézségek elé állíthatja a címvédőt még a Nou Campban is.

Pireuszban fantasztikus élő képpel nyitottak a szurkolók, amit Mellberg már a negyedik percben egy veszélyes fejessel honorált. Ezt követően azonban elmaradtak a helyzetek, kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, némi hazai fölénnyel. A Bordeaux első alkalommal a 26. percben vette célba Nikopolidisz kapuját, ám a veterán hálóőr könnyedén bokszolt. Fél óra elteltével Sztoltidisz fejese okozott még némi izgalmat, majd mikor már úgy tűnt, gól nélkül mennek szünetre a csapatok, a félidő hosszabbításában jött egy francia szabadrúgás, amit a remekül érkező Ciani a hálóba fejelt.


Ciani gólöröme fotó:girondins.com
Ciani gólöröme fotó:girondins.com


A stuttgarti meccsel ellentétben tehát az első félidő nem sok eseményt hozott, nem úgy a második. Ez egy újabb Ciani-fejessel kezdődött, majd egyre nagyobb fölényt harcoltak ki a hazaiak, akik Mitroglu és Maresca révén helyzetekig is jutottak. Aztán az utolsó tíz perc pörgött fel igazán: előbb Wendel dönthette volna el a meccs sorsát, a kontrából pedig Lualua állt közel az egyenlítéshez. Az utolsó percekben az Olympiakosz sorra rúgta a szögleteket, ám egyszer a védők mentettek a gólvonalról, majd Carasso védett bravúrral. Végül mégis a franciák hálójába került a labda, de Derbyshire szabálytalansága miatt a játékvezető, jogosan, nem adta meg a találatot, így a Bordeaux idegenbeli győzelmével közel került a negyeddöntőkhöz.

Kedden az Európa-liga 16-os döntőjében is rendeztek egy meccset, amelyen a Benfica Cardoso duplájával, valamint Aimar és Garcia góljaival 4-0-ra lelépte a Herthát. Mivel a portugálok Berlinben 1-1-re végeztek, így bejutottak a legjobb 16 közé. A németeknél Dárdai Pál nem kapott szerepet, Max Nicu viszont végig a pályán volt.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: